Tour & Taxis

Het project Gloria maakt deel uit van het masterplan Tour & Taxis, een prachtige site in een Brusselse buurt in volle ontwikkeling waar de komende jaren 3.000 nieuwbouw appartementen zal trachten te realiseren. Omwille van de ligging en de culturele bedrijvigheid rondom, mag de site reeds rekenen op een 500.000 bezoekers per jaar.

Groenzone

Op wandelafstand van de kanaalzone en de historische vijfhoek, speelt de site in op de behoeften van de moderne stadsbewoner. Een nieuw park van 10ha is rechtstreeks verbonden met de residentiële ontwikkelingen en fungeert als groene long in hartje Brussel.

Wonen & werken

Ook op het vlak van werkgelegenheid heeft de buurt erg gunstige vooruitzichten. Leefmilieu Brussel heeft met zijn energie-passief kantoorgebouw reeds een eerste aanzet gegeven, maar vooral het nieuwe Herman Teirlinck gebouw van de Vlaamse administratie (45.000m²), zal zorgen voor de creatie van duizenden jobs op de site. Het Koninklijk Pakhuis aan de Havenlaan herbergt op heden reeds een groot aantal firma’s actief in verschillende domeinen binnen de dienstverlenende sectoren.

De Syndic

De Syndic cvba werd aangesteld in februari 2017 door de mede-eigenaars van het pilootproject Gloria om hen te begeleiden bij de opstart en oplevering van het gebouw. Het kwam tot een doorgedreven samenwerking met de Raad van Mede-eigendom en de promotor Group Extensa die tevens eigenaar is van de hele site Tour & Taxis. Het project telt 115 appartementen.